Facebook
ווצפר בע"מ
Texterchat 2024 ©
כשלכל אחד כיום יש חשבון ווטסאפ ועם סטטיסטיקה של למעלה מ-92 אחוזי פתיחה להודעות ווטסאפ, זה הכלי הכי יעיל שיש להגיע אל הלקוחות ואל הלקוחות הפוטנציאליים (הרבה יותר ממייל ומהודעות SMS).
אז מה הבעיה, בעצם?
ווטסאפ שואפת להגן על המשתמשים שלה וגם החוק מנסה למזער הטרדה של צרכנים מצד עסקים וגופים ציבוריים. מהסיבה הזאת, יש שני דברים שאם לא דואגים להם, העסק לוקח על עצמו סיכון בעת משלוח הודעות פרסומת.
כדי למזער סיכונים ולהנות מהכוח האדיר שיש לפלטפורמת הווטסאפ, יש שני דברים קריטיים שיש לבצע:
כשהלקוח מאשר שהוא מסכים לקבל הודעות ויש לזה תיעוד, זה מאפשר לשלוח אליו הודעות בביטחון ובידיעה שאין לו “קייס” להתלונן.
מומלץ להוסיף כתובית מתחת לטפסי הרישום של העסק שבהרשמה הלקוח גם “מאשר קבלת הודעות דיוור באמצעים דיגיטליים”. יש כאלה שיגדירו את האישור כחובה ויש כאלה שלא. במקרה הזה חשוב להבין שאם הלקוח לא סימן שהוא מאשר, ניתן ליצור איתו קשר רק לצורך שבגללו הלקוח מילא את פרטיו ולא לאף צורך אחר.
כדי למזער סיכונים חשוב לשלוח הודעות אך ורק לפי רשימות של אנשים שהתעניינו במוצר או בשירות הספציפיים של העסק ולא לקנות רשימות צד שלישי, שם הסכנה במשלוח הודעות דיוור בווטסאפ כפולה ומכופלת.
ווטסאפ מאפשרת למשתמשים שלה לדווח בכל פעם שנשלח אליהם ספאם, וזוכרת לרעה את אותם החשבונות שעליהם מדווחים שוב ושוב בגין שליחת ספאם.
חשוב להבין שלדיווח שכזה יש השלכות בתכלס: יותר מדי דיווחי ספאם לווטסאפ יגרמו להגבלת האפשרות לשלוח הודעות ובמקרים קיצוניים אף לשלילת האפשרות לשלוח הודעות כלל.
אבל כשמספקים ללקוח שמקבל הודעה שיווקית אפשרות ללחוץ על “הסר” בתוך ההודעה עצמה, מרבית הלקוחות יסתפקו בהסרה וימנעו מלדווח על ספאם.
מנגנוני הסרה שכאלה קיימים במערכות צד שלישי דוגמת טקסטר ומאפשרים לנמענים להפסיק לקבל הודעות מבלי להצריך אותם לדווח לווטסאפ (כך שבמצב הזה חברת ווטסאפ אפילו לא תהיה מודעת להסרה, ובוודאי שלא תטיל במקרה הזה סנקציות על החשבון השולח).
האלטרנטיבה, שאומרת לעבוד ללא מנגנון הסרה מובנה בתוך ההודעות, גורמת לעסק שהינו הבעלים של חשבון הווטסאפ להסתכן בסנקציות מווטסאפ עצמה, ביניהן:
כלומר, שימוש אחראי בעת שליחת הודעות ווטסאפ מבטיח שהעסק שלך יוכל לאורך זמן לנהל תקשורת בכלי הכי יעיל והכי נוח ללקוחות, מה שאומר: יותר רווח בשורה התחתונה.